maanantai 6. huhtikuuta 2015

Etanaposti, matoposti, kirjeposti

Kirjeposti. Joo kaikki laskut kyllä pärähtävät ajoissa ihan oikeaan postilaatikkoon ja niin siistissä nipussa kerrallaan. Koskaan ne ei eksy mihinkään, ei jää tulematta, ei edes ole rytyssä.

Se ei kyllä ollut se ajatus, mistä ajattelin postata, vaan lapsemme kirjeposti. Sain äskettäin mieleeni, josko jotakin lehteä tilaisi lapsellemme. No ei taida lehti kyllä kasassa kauan pysyä, mutta mitä jos jatkaisikin sitä perinnettä jota itse on pienenä tehnyt.

Kirjeystävät? Muistatteko kun pienenä läheteltiin kirjeitä kavereiden kesken ja aina odotettiin innolla milloin kirje postiluukkuun kolahtaa? Nykypäivänä kun on kaiken maailman skypet ja whatsupit sun muut, unohtuu se "perinteinen". Miksi pitäisi soittaa tai lähettää tekstiviesti tai whatsuppi kun voi myös sen kynän ottaa omaan käteen, kirjoittaa ja lähettää etanapostina?

Haluammeko kasvattaa lapsemme siihen että ihan pienempiinkin kysymyksiin saadaan sekunnin murto-osan päästä vastaus? Vai opettaa siihen että he olisivat kärsivällisiä ja täytyisi joskus jopa jotain odottaakin hieman kauemmin? Opetetaanko heidät olemaan nenä kiinni puhelimessa ja tabletissa? Vai siihen että voi myös itse tehdä jotenkin muuten? Ilahduttaisinko jotain lähettämällä jo kohta historiaa olevan kirjeen? Vai sen nykypäivää olevan tekstiviestin? Haluanko maksaa siitä puhelin laskussa? Vai haluanko mahdollisesti maksaa postimerkistä ja omalta osaltani pitää huolta jonkun työpaikasta?

Valintoja on paljon ja vastauksia ihan yhtä paljon. Yhtä paljon on valintoja jokaisen edessä ja jokainen tekee loppupeleissä omat valintansa.

Mutta, jos ihan vähän ohjaillaan, mitä jos kirjoittaisit yhden kirjeen ensi viikolla jollekin ystävällesi ja lähettäisit sen? Kuinka moni siitä tulisi surulliseksi? Epäilen ettei yksikään! Varmasti enemmän tuottaa iloa saada se kirje ja varmasti ihan yhtä paljon tuottaa iloa kirjoittaa se!

Me aiomme lapsemme kanssa lähettää ainakin kaksi kirjettä ensi viikolla. Kuinka monta sinä kirjoitat?

Ja lapsi saa omaa postia! :)

Xoxo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti