tiistai 14. huhtikuuta 2015

Puutarha, rikkaruohot ja ruusut

Meillä aloiteltiin pääsiäisen jälkeen "siivoamaan" pihaa, toisin sanoen piha täytyy myllätä kokonaan uusiksi. En ymmärrä millä järjellä piha on tuon näköinen? Muistatteko sen jakson muumeista, kun muumipappa saa perinnöksi kartanon, jonka nimi oli krillenkartano ja jossa ei ollut asuttu herra ties koska? Piha rehotti ja kaikki oli korjattava ja niitettävä ennen kuin sitä edes pystyi kutsumaan pihaksi. Noh, hyvin usein pihaa katsellessani tulee mieleeni tuo samainen jakso ja voin samaistua siihen hyvin paljon!

Pihassa ei tosiaan ole kuin muutama huonosti hoidettu ruusupuska, pari kärvistelevää marja-aronia puskaa, haravoitu viimeksi vuonna x ja "kukkapenkit", jotka eivät mielestäni kyllä ansaitse sanaa kukkapenkki edes lainausmerkeissä.

Mutta, toisaalta kun piha on hyvin paljas, eikä sille ole tehty mitään, ei myös tarvitse purkaa mitään. Pääsemme tekemään pihasta juuri sellaisen kuin me haluamme! Joitain ideoita on jo tullut; nuotiopaikka, iso terassi pienemmän lasitetun terassin lisäksi, palju, lasten leikkipaikka (jääkiekko kenttä talvella/jalkpallokenttä kesällä), koripallon pelauspaikka, puuvarasto, ja minä kavailin itselleni kesähuonetta. Tänä kesänä tuskin saamme edes puoliakaan valmiiksi, mutta aikaa kuitenkin on!

Ihanaa kevää jatkoa
Xoxo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti