tiistai 21. huhtikuuta 2015

Rakkauden rajat

Yhteensä niin monta mielipidettä asiasta, kuin äitejä, lapsia, isiä ja perheitä on.

Meillä nukahdetaan äitin ja isin sänkyyn, josta lapsi siirretään nukkumaan omaan sänkyyn. Meillä syödään aamupalaksi juuri sitä mitä maistuu ja edelleen tutti käytössä. Meillä ei olla pottailuharjoituksia vielä aloitettu ja katsotaan muumeja telkasta koko päivä, jos niin halutaan. Meillä käydään nukkumaan klo 19-22 välillä ja ollaan yöpaidassa koko päivä, jos siltä tuntuu. Joskus ollaan ilman vaippaa, pelkät pikkuhousut jalassa. Meillä levitellään kaikki lelut olohuoneen lattialle ja korjataan joskus pois vasta seuraavana aamuna. Meillä komennetaan välillä vähän kovemmalla äänellä lasta ja välillä vain naureskellaan asioille, joita ei saisi tehdä.

Mutta silti, meillä menee oikein hyvin ja lapsemme voi hyvin. Nauraa, itkee, hymyilee, murjottaa, pussailee ja halailee.
Joku voisi ajatella meistä että ajattelemme vain itseämme. Mutta niin se ei ole. Olemme huomanneet että nämä asiat vain toimivat meillä. Joskus lapsemme uskoo ei sanan hieman leikkisästi ja joskus on tiukemmin sanottava. Jos lapsemme haluaa nukahtaa meidän sänkyyn, hän saa sinne nukahtaa. Jokainen äiti varmasti muistaa kuinka pelottavaa se oli käydä yksin omaan sänkyyn nukkumaan? En minäkään uskalla vieläkään 25 vuoden ikään mennessä aina nukkua yöllä yksin kun mieheni on töissä.

Jokainen kasvattaa lapsensa juuri niin kuin itse parhaaksi näkee. Ei ole yhtä ainoaa oikeata vastausta siihen. Terveydenhoitajien ja lääkärien ohjeet ovat vain suuntaa antavia. Ne eivät ole käskyjä! Tietenkin tietyistä asioista on pidettävä kiinni ja opettavat jo nuorena lapselle mikä on oikein ja mikä väärin.

Olemme leikkimielisesti naureskelleet, että kun lapsemme on koulussa ja koululta tulee puhelu, saatan minä jopa vastata siihen "mitäs se meidän lapsi taas on tehnyt?" Toivottavasti näin ei koskaan ole. Meillä kuitenkin aika kova kuri vallitsee ja lapsemme on oppinut että ihan kaikkea ei saa tehdä ilman seuraamuksia. Aikaa ja hermoja se vaatii, lapsemme on kuitenkin antanut esimakua jääräpäisyydestään ja duracellpupu ominaisuudestaan.

Mutta kaikesta huolimatta, jokainen perheessämme rakastaa ja kunnioittaa toista. Miltä se toisten silmissä näyttää, sitä en voi tietää.

Xoxo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti