torstai 25. joulukuuta 2014

Joulu ♡

Jouluaatto. Aatto aamuna meillä herättiin normaalia aikaisempaa, taisi lastamme sen verran jännittää vaikka oletettavasti hän ei ihan vielä ymmärrä joulun merkitystä. Olihan tämä hänen toinen joulunsa.

Aamu alkoi lastenohjelmia katselemalla ja riisipuuroa syöden. Kerrankin ja elämäni ensimmäisen kerran minä sain mantelin puurosta! Sen jälkeen taas rauhoituttiin ja odoteltiin appivanhempia saapuvaksi.

Appivanhemmat tulivat luoksemme kolmen aikoihin ja pääsimme suoraan syömään. Meidän jouluruoka koostui perinteisistä ruuista pitkälti; bataatti- ja perunalaatikkoa, porkkana- ja lanttulaatikkoa, italiansalaattia, rosollia, anopin tekemä vihreäsalaatti, kotijuusto, lämminsavulohta ja kinkku. Kaikki olivat itse tehtyjä pois lukien lämminsavulohi, joka oli kaupan kalatiskiltä sekä anopin salaatti.

Kinkkua ostaessani ajattelin sen 9,5 kg riittävän vähän pidemmäksi aikaa, mutta näyttää siltä että huomenna syödään kinkun rippeitä enään. Toivon todella että meillä ensi jouluna olisi jo takkaremontti tehtynä, jotta voisin kinkun paistaa leivinuunissa. Olen kerran aiemmin syönyt leivinuunissa paistettua kinkkua ja sille ei kyllä vertoja vedä mikään! Niin maistuvaa se oli!

Ruuan jälkeen alkoi lahjojen availu. Lapsemme jaksoi muutaman lahjan avata, jonka jälkeen alkoi armoton kiukuttelu ja sylistä syliin ravaus. No tähänkin oli syynsä, kuumetta liki 40 astetta. Ei muuta kuin appivanhemmat pihalle ja hoivaamaan pientä potilasta. He onneksi ymmärsivät tilanteen ja eivät olleet pahoillaan.
Loppu ilta meillä menikin hoitaessa lasta.
Sääliksi kävi hieman, sillä joulu on kuitenkin vain kerran vuodessa. Vaikka itse en olekaan koskaan jouluna ollut kipeä (koputan puuta), niin voin kuvitella vain millaista se on ja varsinkin kuumeessa.

Vielä joulupäivä meni sairastellessa ja sukuloinnit jäivät tältä joululta kokonaan. Välipäivinä on sitten aikaa käydä vielä kun mieskin on vapaalla.

Nautitaan vielä huomisesta, jonka jälkeen suunnataan katseet uuteen vuoteen :)

Xoxo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti