maanantai 22. joulukuuta 2014

It's christmas time

Jouluaatto, joulupäivä ja tapaninpäivä. Meille ei vielä ole kehittynyt omanlaisia perinteitä joulun suhteen, tietenkin silloin kun olimme pieniä veljeni kanssa, oli meillä perinteenä että isovanhempani tulivat aatoksi meillä ja koko suvun kesken keräännyimme joulupäivänä vastaavasti heidän luokseen.

Meillä on tähän astisen suhteemme aikana toinen joulu mieheni kanssa kun molemmat olemme vapaalla. Ennen lastamme olin minä vuorotyöläinen töissä. Viime jouluaaton vietimme äitini luona ja joulupäivänä appivanhemmat olivat luonamme. Tänä vuonna menee päinvastoin, appivanhemmar tulevat meille ja me menemme tapaninpäivänä äitini luokse. Ensi joulu tulee varmasti olemaan jo aivan erilainen, sillä lapsemme lähentelee jo silloin 2,5 vuoden ikää ja on alettava miettiä niitä omia perinteitä. Mutta se on aivan varma tuleva perinne että jouluaatto aamuna lämmitämme puusaunamme. On aivan ihana aloittaa aamu saunomalla. Vaikka itse en kovin kauaa saunassa jaksa istua, mutta kyllä se puusauna saa istumaan siellä vaikka kokonaisen päivän!

Jouluruuan suhteen menemme aika perinteiseen linjaan, mutta luumuruokia meillä ei kyllä ole. Jälkiruokana juustokakkua ♡ Olen kyllä sellainen ihminen, että perinteitä haluan rikkoa, mutta joulu on asia erikseen. Vaikka on kuitenkin joitakin perinteitä pakko päästä rikkomaan.

Mutta nyt on aika rauhoittua jokaisen joulun viettoon ja nauttia perheen yhdessä olosta, ruuasta ja muista herkuista!

Rauhallista joulua jokaiselle ♡
Xoxo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti