Mississippiläinen mud pie
Pohja:
225 g jauhoja ja ylimääräistä jauhottamiseen
2 rkl kaakaojauhetta
150 g suolatonta voita
25 g siroa hienoasokeria
1 - 2 rkl kylmää vettä
Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes seos on nokareista. Sekoita joukkoon sokeria ja kylmää vettä, kunnes saat pehmeää taikinaa.
Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla työtasolla ja vuoraa sillä posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla tai alumiinifoliolla ja laita päälle painoksi kuivattuja herneitä. Paista esilämmitetyssä uunissa 15 minuuttia. Ota herneet ja paperi tai folio pois ja paista vielä 10 minuuttia.
Täyte:
175 g suolatonta voita
350 g tummaa ruokosokeria
4 munaa kevyesti vatkattuina
4 rkl kaakaojauhetta siivilöitynä
150 g tummaa suklaata
3,5 dl kahvikermaa
1 tl suklaauutetta (laitoin vanilja-aromia 1 tl)
Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe. Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa) ja vatkaa kahvikerman ja suklaauutteen kanssa seoksen joukkoon.
Vähennä uunin lämpötilaa 160 asteeseen. Kaada täyte taikinapohjalle ja paista 45 minuuttia tai kunnes täyte kiinteytyy.
Koristeluun:
4,5 dl kuohukermaa vaahdotettuna
suklaalastuja ja kiehkuroita
Anna tortun jäähtyä täysin ja siittä sitten tarjoilulautaselle. Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaakiehkuroilla ja -lastuilla. Nosta jääkaappiin ja pidä siellä tarjoiluun saakka.
Kakku sopii mielestäni ihan millaisiin juhlliin vain, tai ei edes tarvitse syytä juhlia kun voi tehdä suklaakakkua. Mississippiläinen mud pie- ohjeen löysin suklaakirjasta, jonka joskus aikoinaan olen ostanut. Mutta tässä teille, nauttikaa!
XOXO
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti