maanantai 10. marraskuuta 2014

Mississippiläinen mud pie

Suklaakakku. Sana suklaakakku on meillä kuin käsky. Samalla punaisella sekunnilla kun sanon sen, on mies, lapsi ja kissat keittiössä. Mies ja lapsemme odottaa kakkua ja kissat sitä, joskos kermaa tippuisi lattialla, josta he voisivat tapella kumpi ehtii ensin. Itse saan taistella siitä, että kerkiän edes vähäsen maistamaan kakkua, ennen kuin siitä on vain murut jääkaapissa. Tämän vuoksi en siis edes ehtinyt ottamaan kuvaa kakusta.



Mississippiläinen mud pie

Pohja:

225 g jauhoja ja ylimääräistä jauhottamiseen
2 rkl kaakaojauhetta
150 g suolatonta voita
25 g siroa hienoasokeria
1 - 2 rkl kylmää vettä

Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes seos on nokareista. Sekoita joukkoon sokeria ja kylmää vettä, kunnes saat pehmeää taikinaa.


Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla työtasolla ja vuoraa sillä posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla tai alumiinifoliolla ja laita päälle painoksi kuivattuja herneitä. Paista esilämmitetyssä uunissa 15 minuuttia. Ota herneet ja paperi tai folio pois ja paista vielä 10 minuuttia.



Täyte:
175 g suolatonta voita
350 g tummaa ruokosokeria
4 munaa kevyesti vatkattuina
4 rkl kaakaojauhetta siivilöitynä
150 g tummaa suklaata
3,5 dl kahvikermaa
1 tl suklaauutetta (laitoin vanilja-aromia 1 tl)

Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe. Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa) ja vatkaa kahvikerman ja suklaauutteen kanssa seoksen joukkoon.


Vähennä uunin lämpötilaa 160 asteeseen. Kaada täyte taikinapohjalle ja paista 45 minuuttia tai kunnes täyte kiinteytyy.



Koristeluun:
4,5 dl kuohukermaa vaahdotettuna
suklaalastuja ja kiehkuroita

Anna tortun jäähtyä täysin ja siittä sitten tarjoilulautaselle. Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaakiehkuroilla ja -lastuilla. Nosta jääkaappiin ja pidä siellä tarjoiluun saakka.

Kakku sopii mielestäni ihan millaisiin juhlliin vain, tai ei edes tarvitse syytä juhlia kun voi tehdä suklaakakkua. Mississippiläinen mud pie- ohjeen löysin suklaakirjasta, jonka joskus aikoinaan olen ostanut. Mutta tässä teille, nauttikaa! 

XOXO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti